A Budapesti Nyári Fesztivál a szezon utolsó etapjára is igazi kulturális finomságokat tartogat, ennek eszményi prezentőre egy rendhagyó operashow, mely Puccini méltán népszerű zenedrámáját helyezi lehengerlően látványos színpadi keretbe.
Az alkotók nem spóroltak semmin; gigantikus technikai apparát, nagy létszámú kórussal tuningolt szimfonikus zenekar és impozáns kosztümök támogatják a mesébe illő dallamokat, melyek Turandot hercegnő kegyetlen párválasztási ceremóniájáról és a mindent elsöprő szerelemről regélnek. A darab félszcenírozott formában – azaz nyomokban fellelhető díszletelemek között –, koncertszerű változatban és rendhagyó látványtechnikával igyekszik újraértelmezni a klasszikus művet, mely a legszebb operahagyományoknak megfelelően ez alkalommal is az eredeti, olasz nyelvű librettót alapul véve ejti rabul a hallgatóságot.
macsek
2012.08.06
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.