Van, aki forrón szereti

Csorna, Városi Művelődési Központ
A legendás filmek sorából egyszerűen nem maradhat ki a Van, aki forrón szereti. Billy Wilder filmjét – ő volt a rendező, producer és társforgatókönyvíró is – kétezerben az Amerikai Filmintézet minden idők legjobb amerikai vígjátékának…
…választotta, és színpadi adaptációja, a Sugar is nagy sikereket zsebelt be a Broadwayen. Idén augusztusban a Turay Ida Színház is repertoárjára tűzte a darabot, ami már csak azért is jó hír, mert a Színház fő küldetése, hogy szórakoztató és igényes darabjaikat a vidéken élő színházi közönséghez is elvigyék. Ennek köszönhetően Bozsó József rendezésében most a csornai Városi Művelődési Központban láthatjuk a Van, aki forrón szeretit.
 
A két munkanélküli muzsikus Joe és Jerry szerepében Kiss Zoltán és Weil Róbert lép színpadra, ők vállalják azt a merész és nem veszélytelen feladatot, hogy jelentkeznek egy női zenekarba, ahova, hogy, hogy nem, felvételt is nyernek. Az együttes énekesnője – akit a filmben Marilyn Monroe, most a színpadon Bódi Barbara alakít – azonban még ennél is jobban meglepi zenészeinket, s egy másodperc alatt mindketten beleszeretnek. Nem könnyű helyzet, pláne, ha hozzátesszük, hogy feltűnik a színen Osgood – Mikó István –, egy idősödő milliomos is, aki az egyik hölgy kegyeibe próbál beférkőzni. 
 
Könnyed, szórakoztató estének nézünk elébe. 
collie
2012.10.18
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.