Bölcsődal

Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis
A Kaposvári Egyetem színész szakos diákjainak előadását egyszerre ihlette a Krétakör FEKETEországa és az a közelmúltbeli valós tragédia, melynek során a városban, tehát a hallgatók közvetlen környezetében két gimnazista halálra kínozta...
...és tóba dobta egy osztálytársát. A Bölcsődal ugyanakkor nem dokumentumdráma (bár jeleneteinek hírek és bírósági jegyzőkönyvek a forrásai), hanem a valóság, az élet „színháziasítása”. Rusznyák Gábor rendezésében a fiatal színészek egy képzeletbeli életet követnek végig a születéstől a kamaszkori halálig. Nem egy ember történetét mesélik el, inkább élethelyzeteket tárnak elénk kronologikusan. Ennek során pedig olyan megrázó témák kerülnek elő, mint a családon belüli, a nemi és a gyermekek közötti erőszak, a pedofília, a lerészegedések, az árucikké degradálódott test megjelenése és egymás kiközösítése.
vj
2012.08.28
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.