Kurázsi mama és gyerekei

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Harmadjára állította színpadra Zsótér Sándor rendező a Kurázsi mama és gyerekeit, Bertolt Brecht egyik leghíresebb, 1939-es darabját: a Színművészeti Egyetem és Kecskemét után ezúttal a Radnóti Színházban, ahol olyan színészek formálják meg...
...a harmincéves háború zűrzavarában bolyongó figurákat, mint Kováts Adél (Kurázsi mama), Petrik Andrea (Kattrin), Formán Bálint (Eilif), Rétfalvi Tamás (Fejő) vagy Rába Roland (tábori lelkész). A háború forgatagában ügyeskedő markotányosnőnek és három gyermekének története ugyan tragikus, de a rendező nyilatkozata szerint a korábbiaknál szikárabban, pontosabban és nem utolsósorban viccesebben, a mű fekete humorát hangsúlyozva dolgozta fel. A brechti irónia ezúttal arról mesél, hogy egy háborúban senki sem járhat jól – Zsótér pedig rendezését egyúttal figyelmeztetésnek is szánja.
pisszke
2012.10.29
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.