A humor forrása

Budapest, Thália Színház
Mind filozófiai, mind pszichológiai körökben igen vaskos irodalma van a humorkutatásnak, s bár látszólag habkönnyű és komolytalan műfaj, véletlenül se jusson eszünkbe elvicceskedni a témát! Gordon W. Allport amerikai pszichológus szerint...
...a mentális egészség elengedhetetlen „kelléke”, míg Freud egyenesen a lélek felszabadítójának titulálja, hiszen a humor segítségével könnyíthetünk a ránk nehezedő nyomáson, és gyűrhetjük le legbensőbb félelmeinket is, például a konstans, haláltól való rettegést. Mi is lehetne jobb gyógyír az elcsigázott mindennapok pszichéráncoló rutinjára, mint mondjuk egy kis önirónia vagy ízléses káröröm.
 
A Thália Színház új bemutatója egyenesen az eredethez vezet el bennünket; főhősünk, egy mogorva erdész ugyanis éppen munka közben botlik bele a humor forrásába, és valóságos vicc-cunamit zúdít a környék lakóira, akik csaknem belefulladnak a jól irányzott poénokba. És hogy mi lesz ennek a vége? Természetesen röhögés! 
 
macsek
2012.10.24
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.