János Vitéz

Debrecen, Csokonai Színház
Ki ne ismerné a János vitézt? Kukorica Jancsi története máig népszerű, és ennek titka, hogy egy igazi sikertörténet, amelynek során Jancsi jelentéktelen juhászbojtárból sokak által csodált, boldog János vitézzé válik.
Az út természetesen sok viszontagságot rejt, s ezeken Jancsinak önerejéből, saját eszére és jó érzésére támaszkodva kell túljutnia, de éppen ez az a momentum, ami olvasó és néző számára egyaránt felszabadító erővel bír: hogy mindez lehetséges, ha helyén van az eszed és a szíved, a boldogság nem elérhetetlen, akárhonnan, akármekkora szegénységből is indulsz. S van még egy fontos, kiemelésre érdemes mozzanat: tudni illik, hogy János vitéz, amikor látszólag már mindent elért, hátrahagyja a francia udvart, a király lányával és vagyonával egyetemben, hogy megkeresse szerelmét, Iluskát! Mit sugall mindez? Azt, hogy hiába minden világi kincs, csodálat, végső megelégedésre, igaz boldogságra csak akkor lelhet az ember, ha belül, a lelkében is nyugalomra talál.
 
A debreceni Csokonai Színház szeptember 21-étől tűzi műsorára János vitéz történetét. A Zakariás Zalán rendezte három felvonásos daljáték főbb szerepeiben Bakos-Kiss Gábor, Szalai Ágnes, Bognár Szabolcs, Wágner Lajos, Böjte Sándor és Rácz Rita áll színpadra, és a produkcióban közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Csokonai Színház Énekkara is. 
Xavér
2012.09.18
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.