Egerek és emberek

Sopron, Petőfi Színház
Népszerű művészszínház, amely minden korosztályt megcéloz műsorkínálatával“ – így fogalmazta meg elképzeléseit Pataki András, a soproni Petőfi Színház új igazgatója. Nem csupán a vezetője új a teátrumnak, a társulat is teljesen friss.
A most kezdődő évadban a drámától kezdve a musicalen és a zenés tündérjátékon át a vígeposzig széles a kínálat. Olyan remek művészek lépnek majd színpadra ebben az évadban, mint Bánsági Ildikó, Kézdy György, Koncz Gábor vagy Ulmann Mónika.
 
A társulat mindjárt a legelső premierrel magasra teszi a mércét: John Steinbeck Nobel-díjas amerikai regényíró 1937-ben írta meg az Egerek és emberek című kisregényét, amelyet később színpadra és filmre is adaptált. Sikere azóta is változatlan, a film újra és újra képernyőre kerül világszerte, színpadi megjelenése szinte mindig szívfacsaró siker, a kisregény a könyvtárak állandóan kint lévő darabja. Ez a különös erejű darab kerül elsőként színre a Petőfi Színházban. A játék két idénymunkás furcsa, összetett és tragikus kapcsolatáról szól. A középpontban az emberi kapcsolatok kiüresedése, az elmagányosodás áll. 
 
A főbb szerepekben a Jászai-díjas Tóth Tibort, Horváth Lászlót, Kovács Frigyest és Sárdy Zoltánt láthatja a közönség, a darabot a színház igazgatója: Pataki András rendezi. 
 
kv
2012.10.02
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.