Athéni Timon

Budapest, KoMa Bázis
William Shakespeare-t talán mindenki ismeri, és minden bizonnyal számos komédiát és tragédiát is tőle, Athéni Timon című drámájáról azonban már vélhetően kevesebben hallottak, hiszen a ritkán játszott színművei közé tartozik.
A KoMA Társulat viszont aktuális évadát a demokrácia kérdése köré szervezi, s a témáról elsőként Shakespeare eme kései darabja segítségével szeretne elgondolkodtatni. Az Athéni Timon középpontjában egyetlen figura, maga a címszereplő áll. Timon nagy költekező, de egyúttal igen nagylelkű is: mindenkinek ad és mindenkit támogatni próbál. Ám amikor ő kerül bajba, mivel az összes pénze elfogy, barátai elhagyják, a közösség nem segít rajta – hősünk végleg kiábrándul az emberiségből, otthagyja a civilizált világot, és attól fogva a mizantrópok táborát gyarapítja. A darab természetesen a hazai viszonyokra is reflektál.
csőrmester
2012.10.02
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.