Alt duett

Pécs, Pécsi Harmadik Színház
A közkedvelt humorista és írónő, Bach Szilvia ezúttal új oldaláról mutatkozik be a pécsi közönségének. Kassa és Budapest után nálunk, a Pécsi Harmadik Színházban is bemutatásra kerülő (korábban vendégjátékként szereplő) Alt Duett című...
...tragikomédiájában a női barátság témájából kiindulva azt boncolgatja: mi lesz mai világunkban azokkal a művészekkel, akik megőrzik gerincüket – nem állnak be a sorba. Ne készüljünk tehát kizárólag könnyeden humoros limonádéestre. Az ezoterikus témák iránt közismerten vonzódó humorista ezúttal sem tagadja meg önmagát, és az emberi létezés alapkérdéseit teszi fel – teteti fel szereplőivel. Álmok, intuíciók, születés, élet és halál keveredik humorral és zenével.
 
A darab két, egymást jóban-rosszban ismerő és kiismerő hősnő összeszikrázó párbeszédeinek folyama, melybe betétként ékelődik hét dal, melyeket szintén Bach írt (mármint a Szilvia). Az egyik karaktert, a tehetsége ellenére mellőzött színésznő Zizit (Stubendek Katalin), éppen felkapott író barátnője, Hédi (Dévényi Ildikó) igyekszik rávenni, hogy játssza el Nofretiti szerepét új darabjában, biztosítva ezzel a nagy visszatérés lehetőségét. De az igazi, büszke színésznő persze nem enged. Győzködés, kérlelés és vitatkozás közben a megelevenedő közös múlt ezer cserépdarabja bukkan fel. Míg aztán egyszer csak megcsörren a telefon, és…! 
Molnár Tamás
2012.10.04
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.