Jóembert keresünk

Budapest, Vígszínház
Bertold Brecht Jóembert keresünk című darabja megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról.
180 perc
Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: vajon ki az, aki szállást ad nekik? De az Isteneknek csalódniuk kell, mert hosszú útjukon sehol sem találnak menedékre: egyetlen ember sem akad, aki házába beengedné a három ismeretlent. Csak egy utcalány látja őket szívesen: Sen Te, aki emiatt a jócselekedete miatt kockára teszi egyetlen bevételi forrását is: hiszen ha nem "dolgozik", másnap aligha tudja kifizetni lakbérét... Közreműködik: Klement Szabolcs, Viszt Attila. Kórus: Bajnóczi Gábor, Bazsinka József, Bozó Tamás, Hiller Balázs, Komporday Tamás, Komesz Zsolt, Kovács Álmos, Németh Bence, Nényei Pál, Papucsek József, Rácz Lőrinc, Steinbach Ágoston, Tamás Benedek, Zrínyi-Gál Tamás. Táncosok: Hajdú Ádám, Kovács Tamás, Latabár Kálmán, Nagy Péter, Vida Gábor.
(5 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.