Jóembert keresünk

Budapest, Vígszínház
Bertold Brecht Jóembert keresünk című darabja megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról.
180 perc
Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: vajon ki az, aki szállást ad nekik? De az Isteneknek csalódniuk kell, mert hosszú útjukon sehol sem találnak menedékre: egyetlen ember sem akad, aki házába beengedné a három ismeretlent. Csak egy utcalány látja őket szívesen: Sen Te, aki emiatt a jócselekedete miatt kockára teszi egyetlen bevételi forrását is: hiszen ha nem "dolgozik", másnap aligha tudja kifizetni lakbérét... Közreműködik: Klement Szabolcs, Viszt Attila. Kórus: Bajnóczi Gábor, Bazsinka József, Bozó Tamás, Hiller Balázs, Komporday Tamás, Komesz Zsolt, Kovács Álmos, Németh Bence, Nényei Pál, Papucsek József, Rácz Lőrinc, Steinbach Ágoston, Tamás Benedek, Zrínyi-Gál Tamás. Táncosok: Hajdú Ádám, Kovács Tamás, Latabár Kálmán, Nagy Péter, Vida Gábor.
(5 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.