A dzsungel könyve

Tatabánya, Jászai Mari Színház
Kipling örökbecsű története Dés László zenéjétől, Békés Pál történetszövésétől és Geszti Péter dalszövegeitől élővé, izgalmassá válik. Nem csoda, hogy a Vígszínházban a ’96-os bemutató óta műsoron van a musical, és a vidéki színházak is játsszák.
A nézők tehát jól ismerik Maugli és társai dalokkal fűszerezett történetét. Rendkívül látványos a tatabányai előadás, több mint 40 szereplő, táncos, színész váltja egymást a színpadon, akik jól használják ki a forgószínpad és a látványos díszlet adta lehetőségeket.
 
Maugli szerepében Klinga Péter minden akrobatikus elemet bedob, szédületes, milyen fizikuma van! Vikidál Gyula, aki Koppányból mára kedves Teddy mackóvá változott – bocsánat, bölcs öreg Baluvá –, nagyon szerethető és remekül énekel. Timkó János félelmetes Sír Kánként, Fésűs Nelli Bagira bőrébe bújva is egy erotikát sugárzó nősténymacska. Végh Péter Ká, a kígyó szerepében nemcsak titokzatos csúszómászó, de egyben önirónikus is, aki remekül improvizál a komikus helyzetekben. A táncosok profi színvonalat hoznak, az előadás sodró tempójú és lendületes, a gyerek táncosok között fergeteges tudású tehetségek szerepelnek! Nagyon szerethető előadást hozott létre Forgács Péter rendező és csapata a Jászaiban.
-kó -la
2012.11.15
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.