A harmadik hullám

Budapest, Bárka
Negyven évvel ezelőtt egy liberális gondolkodású, amerikai történelemtanár, Ron Jones gyakorlati síkon, merész interaktív módszerek segítségével próbálta rávezetni nebulóit a diktatúrán alapuló konformista közösségek ijesztő erejére.
A fiúk/lányok két hétig bírták a Harmadik Hullám névre keresztelt kísérletet, utána be kellett fagyasztani a projektet, mielőtt még valaki pusztán politikai meggyőződésből, a „játék” hevében kinyírja a társát. A Tasnádi István-Vidovszky György alkotópáros Jones sztoriját alapul véve honi környezetbe helyezte a progresszív pedagógiai módszert, és azt vizsgálja, hogy egy átlagos közösség tagjait mi motiválja a szabadságuk feladására egy egyértelműen diktatórikus – nevezzék azt bárhogy is – rendszerben. Az alkotók cseppet sem szívbajosak, nyílt utalásokkal és a közéletből vett ismerős mondatokkal konkretizálják a helyzetet, mely nyers őszinteségével vérfagyasztóbb, mint bármely hollywoodi 3D-s horror.
macsek
2012.11.19
|
(12 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.