Közelebb (Closer)

Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Milyen is lehet az a szerelmi négyszög? Két dolog biztos: nagyon fárasztó és kellőképpen veszélyes, jó sokat lehet rajta bukni, gyakorlatilag mindent. A Közelebb! sztorija ismerős lehet egy nagyon jól sikerült 2004-es filmadaptációból...
...de nyomokban bármelyikünk környezetében fölfedezhetők lehettek hasonló jelenségek; Patrick Marber darabja azonban merészebb, csupaszabb, és elmegy a végsőkig. 
 
A Közelebb! egyébként is a 2012/13-as évad egyik legizgalmasabb előadásának tűnik, amolyan igazi (kamara-) stúdiódarab, és még az a ritkaság is megesik, hogy kifejezetten tizennyolc éven felülieknek ajánlják, ami vidéki színházban komoly merészségnek számít. Bízunk benne, hogy az elkövetkező évadok egyre több ilyen bátor húzást hoznak majd. 
 
Erre az előadásra Szabó Győző is visszatér Fehérvárra, Bakonyi Csillával, Szabó Emíliával és Csizmadia Gergellyel alkotják a négyest. (A különböző színházi feldolgozásokban ezeket a szerepeket például Clive Owen, Natasha Richardson, Maggie Gyllenhaal vagy Rebecca De Mornay is játszotta már.) 
 
Patrick Marber egyébként egy igazi brit színházi kincs, ír, rendez, színészkedik és még a bábozáshoz is ért, ezenkívül neki köszönhetjük az Egy botrány részletei forgatókönyvét is.  
Sax Pál
2012.11.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.