Százlábúak láb alatt

Budapest, Kolibri Fészek
Egy elhagyatott házban az ablakpárkányon marad egy virágcserép. Ebben él magányosan Vászja, az ezerjófű, aki a mellette felejtett nagylexikonból elégíti ki tudásvágyát, igaz, kezek híján képtelen a lapozásra.
Ajánlott korosztály: 7-10
Hozzá csatlakoznak azután sorban a mélyen emberi tulajdonságokkal bíró, különböző állatok, majd végül Marija Szemjonovna, a százlábú és az ő népes családja...  
 
Ljudmila Ulickaja hősei – a testvéreitől meggyötört, beteges szürkeveréb, az édesanyja miatt kóbor macskává lett kandúr és a magára hagyott, bölcs gyógynövény –, nem klasszikus mesefigurák, ahogyan történetük sem hagyományos állat-, illetve növénymese. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt érintő problémákról szól a humorban bővelkedő, édesbús történet: csalódásról és bizalomról, magányról és közösségről, családról és barátságról, hasonlóságokról és különbözőségekről, halálról és újjászületésről, és – nem utolsósorban – a szeretetről. 
 

 
7-10 éveseknek! 
 
2015.04.27
|
(11 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.