Ady/Petőfi

Budapest, Thália Színház
A magyar kultúra napján, január 22-én debütált a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület darabja, mely egy rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné közelebb hozni a két költőóriást a nézőkhöz.
60 perc
A cseppet sem szokványos előadás arra vállalkozik, hogy tabuk nélkül, személyes hangvételben, hétköznapi problémáikon, családi életükön, örömeiken és bánataikon keresztül kísérelje meg felidézni Ady és Petőfi alakját. Hogy miért fontos ez? Mert ahhoz, hogy a versek ne csak a messziségből visszhangozzák egy géniusz rímekbe szedett gondolatait, le kell rombolni az ideált, meg kell nyitni az időt és a teret. Őszintén kell beszélni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénzügyi nehézségeiről. Így tud igazán megérinteni a személyes tragédiákból táplálkozó éteri költészet, így kerülhetünk olyan közel, amennyire csak lehetséges, és így lesz az eszményített „nemzeti hős” újra ember, a mű pedig még becsesebb és csillogóbb.
 

macsek
2013.01.14
|
(4 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.