A Dohány utcai seriff

Budapest, Örkény István Színház (Stúdió), november 29. 19:30
A FÜGE és a Kaposvári Egyetem kemény fába vágta a fejszéjét: az előadásuk szövegkönyve ugyanis a vészkorszak alatt elhurcolt és megkínzott emberek memorandumaiból áll össze.
Örkény István Színház (Stúdió)  (Budapest)
 
2019. november 29., péntek
19:30
 
2019. december 3., kedd
19:30
 
2019. december 10., kedd
19:30
 
80 perc
Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták ki az esettanulmányok, a túlélők visszaemlékezései, a szépirodalmi művek, naplórészletek, történelmi források, jegyzőkönyvek és személyes gyűjtések közül azokat a gyöngyszemeket, melyek aztán hiteles és kerek egésszé formálták a szívszaggató múltidézést. A komoly téma sötétből feltörő, el-elcsukló tragikus emlékei közé rendre befurakodnak a némileg helyzetidegen, önirónikus és kellően karakteres zsidó viccek is, melyek bár valóban nevetésre késztetnek, kontrasztjukkal még inkább kidomborítják a megrendítő személyes drámákat és a történelem vérvörös szégyenfoltjait.
macsek
2012.12.10
|
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.