Kabaré

Sopron, Petőfi Színház
Népszerű művészszínház, amely minden korosztályt megcéloz műsorkínálatával – ez a küldetése a soproni Petőfi Színház új társulatának. Mindjárt az évad első premierjével magasra tette a mércét a teátrum, John Steinbeck: Egerek és emberek...
...című darabját vitték színre, mely különös erejével nagy sikert aratott a soproni közönség körében. A következő bemutatón az egyik legnépszerűbb musicalt, a Kabarét élvezhetik a nézők.
 
A 30-as évek táján egy fiatal, lelkes ám még kiforratlan írójelölt, Clifford Bradshaw Berlinbe érkezik, hogy megírja élete nagy regényét. Berlin ebben az időben még nem is sejti, hogy a Ruhr-vidék gyárosai mekkora hatalmat adnak majd egy Ausztriából érkező festő, Adolf Hitler kezébe. Az életet átjárja a „nemtörődömség” érzése, a kilátástalanságot elnyomja az alkoholos bódulat, a mámor és a leplezetlen, fülledt testiség. Ebbe a különös világába érkezik Cliff, és beleszeret egy angol énekesnőbe, Sally Bowles-ba, aki a politikáról semmit nem tud, de a férfiakról és saját érvényesüléséről annál többet... 
 
A szereposztás önmagáért beszél: Sally Bowles-t Ullmann Mónika alakítja, Clifford Bradshaw bőrébe pedig Horváth Andor bújik. A látványos darabban főszerephez jut a Soproni Petőfi Színház Tánckara és a soproni SongOffice Musical Stúdió, a musicalt a Jászai-díjas Szűcs Gábor rendezi. Érdemes mindjárt a december 1-jei premieren élvezni a Kabaré felejthetetlen ízeit! 
Róka
2012.11.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.