Nézőművészeti Főiskola

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
A Nézőművészeti Főiskola az elmúlt években kultuszelőadássá vált. A darab közben folyamatosan változik, mindig újabb apróságokkal bővül. A történet közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak tőle...
105 perc
...mert kényelmetlennek találták, mivel a nézőtéren nem lehet úgy viselkedni, mint otthon a tévé előtt. A közönség és a színészek között egyre több konfliktus adódott, repkedtek a kellékek, és ez végül tragédiát okozott. A kormány pedig bezáratta az összes színházat. Azóta eltelt három év, ideje hát az óvatos nyitásnak. A Kultuszminisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére. 
 
A produkció a bemutató évében, 2003-ban a legjobb stúdióelőadás Capitano-díját nyerte a nyíregyházi Vidor Fesztiválon. A szerző Tasnádi István, a darab rendezője Árkosi Árpád. Szereplők: Katona László, Mucsi Zoltán és Scherer Péter.  
 
Aki még nem látta, január 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház bérletszünetes vendéghétfőjén pótolhatja az élményt. A humoros és groteszk elemekben bővelkedő produkció amellett, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, kellően elgondolkodtat kultúrafogyasztási szokásainkról.
kr
2013.01.16
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.