„Két seb a két szemem. Ez a világ rohad. Nem merek körülnézni, mert attól tartok, hogy elhányom magam” – az idézet igen beszédesen hirdeti, mennyire gyűlöli Alceste, a Mizantróp címszereplője az embereket.
Az 1666-os dráma Molière legkifinomultabb és legszemélyesebb, saját maga által a legtöbbre tartott, inkább jellem-, mint cselekményközpontú darabja. A komikus hősből itt tragikus válik – az embergyűlölő Alceste legnagyobb tragédiája pedig, hogy szerelmes a körülrajongott Célimène-be. A főhős ki akar vonulni a világból az emberi hazugság és képmutatás elől, egyúttal döntésre akarja kényszeríteni szíve hölgyét. Molière klasszikusát pedig ezúttal olyan színészek adják elő, mint Anger Zsolt (Alceste), Kovács Patrícia (Célimène), Mészáros Máté, Mészáros Béla, Trokán Nóra, Király Dániel és maga a rendező, Radnai Márk.
 

csokinyúl
2013.01.14
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.