Hetvenhét

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Jordán Tamás a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetői székét egy időre a Jókai Színház rendezői székére cseréli fel: Zalán Tibor és Huzella Péter zenés mesejátékát, a Hetvenhetet a Merlin Színház 1998-as bemutatója...
...valamint a szombathelyi sikerek után most Békéscsabán állítja színpadra a társulat tagjaival, valamint a gyermekekkel. Ők ugyanis fontos szerephez jutnak az előadásban: oroszlán, róka vagy nyúl képében segíthetik a történet alakulását. A színházi élmény így egy mozgalmas, kalandos utazássá válhat számukra, amely során személyes részeseivé válhatnak a mesének.
 
Jordán Tamás egyik alapelve, hogy a munkás hétköznapok, ha nem is örömünnepek, de boldogságosak legyenek. „Kíváncsi vagyok mindenkire!” – tette hozzá a rendező, aki elvárások nélküli próbaidőszakot ígér a szabad alkotás jegyében. Zalán Tibor kedves, humoros szövege és Huzella Péter – aki mint kobold-játékmester vesz részt a produkcióban – dalai a felnőtt nézők számára is szórakoztató kikapcsolódást kínálnak. A díszletterveket Gnandt János készíti, a jelmezek Petrovszki Árpád tervei alapján születnek meg. A koreográfiák Kerekes Judit munkáját dicsérik majd, a különböző varázslatos effektek – mert abban sem lesz hiány – létrehozásában Fekete Péter segíti a társulat munkáját.  
vki
2013.01.15
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.