Finito

Győr, Győri Nemzeti Színház
Sikeres kortárs író. No, ezt sem sokan mondhatják el magukról, de Tasnádi István, bizonyosan e kevesek közé tartozik. Elég lenne talán csak a nálunk is nagy sikerrel játszott Portugált említeni, az Otthelo Gyulaházán-t, a Cyber Ciranót...
...vagy Fenyő Miklóssal közösen jegyzett darabjait, a Made in Hungáriát és az Aranycsapatot. Így nem is meglepő, hogy a Győri Nemzeti Színház legfrissebb premierjére ismét egy nagy sikerű, sokszor és sok helyen játszott Tasnádi-darabot választottak, a Finitót/Magyar Zombi.
 
A hangulat leginkább a Portugált idézi, napjaink kesernyés, gyakran groteszk valóságát, ismerős arcait, amit átitat Tasnádi jellegzetes humora. Itt van szegény Blondin Gáspár – Ungvári István –, aki életétől kíván megválni, és ezért bezárkózik a budiba. Ezt próbálják kihasználni a környezetében élő haszonlesők. A feleség, a rendőrfelügyelő, a polgármester, a szomszéd, a költő, a bukott popdíva vagy a tévéstáb… Nagyszerűen megformált, pellengérre állított karakterek zsúfolódnak össze a térben, hogy tükröt tartsanak elénk, kommandósokkal, pop-csillaggal és persze Pállal – a médiaszemélyiséggel – karöltve. 
van
2013.03.18
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.