A tragikus sorsú német drámaíró, Heinrich von Kleist egyik legismertebb műve Az eltört korsó és a Kohlhaas Mihály mellett az 1807-es Amphitryon. A mitológiai ihletésű vígjáték hűség és hűtlenség meséje, mely a római főisten egyik kalandját énekli meg.
Jupiter ugyanis köztudottan nagytermészetű, aki isteni mivoltát kihasználva – vagy éppen visszaélve vele – gyakran keresi a halandók szerelmét. Számos kedvese mellett és/vagy után a huncut istenség (Alföldi Róbert) a thébai hadvezér, Amphitryon (Nagy Zsolt) feleségét is kinézte magának, ez esetben azonban kénytelen aljas cselhez folyamodni, hiszen az urához hű Alkménét (Tenki Réka) csakis úgy sikerül elcsábítania, hogy szeretett férje képét ölti magára. Amphitryon azonban el nem ítélhető módon így is felháborodik az incidensen, hiába bizonygatja ártatlanságát a csalással meghódított asszony...
firkász
2013.02.19
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.