Banális viszonyok - édes finomságok

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház
A balettimádók számára jól indul a február. A Pécsi Balett ismét kitesz magáért, február 1-jén újabb premierrel lepi meg rajongóit, Banális viszonyok – édes finomságok címmel. A két részes előadást Vincze Balázs álmodta színpadra...

Rendező: Vincze Balázs

 
...Czebe Tünde segítségével, Wolfgang Amadeus Mozart zenéjére. 
 
Mozart zenéje maga a játék, mely inspirálta a koreográfust. Az előadás elrepít minket a XVIII. századi budoárok világába, több kisebb jelenetben kelti életre a rokokó kastély titkos világát. Lesz szerelem, féltékenység, szerelmi háromszögek, pajzán gondolatok, álmok, cselszövések, ártatlan kíváncsiság – megannyi helyzetkomikummal.  
 
A férfi-nő viszony, szövevényes testi-lelki kapcsolataik örök mindenkit érintő és megunhatatlan téma. „Azt hiszem, maga is megfigyelte már, hogy a test gyönyöre, mely valóban a legfőbb vonzerő a két nem között, mégsem elegendő ahhoz, hogy összetartson egy férfit és egy nőt. Igaz ugyan, hogy előtte jár a vágy, mely arccal fordítja őket egymás felé, de mindjárt nyomában jön a csömör, s ők sietnek egymásnak hátat fordítani.” (Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
 
Semmi kétség, borongós esténket garantáltan megszínesíti ez az előadás, lehetünk rajongók, vagy akár kevésbé elhivatottak a műfaj iránt. Én biztosan ott leszek – mint rajongó. 
 
Rosti
2013.01.30
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.