Édes fiaim

Budapest, József Attila Színház
Arthur Miller egyik korai drámája, az Édes fiaim 1947-ben született, így nem csoda, hogy a komoly sikereket elérő darab egyik vezérmotívuma éppen a háború lett. A történetben egy tisztes polgári család poszttraumatikus vergődését követhetjük nyomon.
170 perc
A fiúk közül az egyik ugyanis egy berepülés alkalmával eltűnt, az anya képtelen elfogadni az elfogadhatatlant, és az elengedés helyett visszavárja az ő Larryjét. A másik fiú, Chris becsületes ifjúvá érett, otthon ragadt a szülői házban, és apja vállalkozásában dolgozik. Három év telt el a borzalmak óta, a család mégsem boldog, képtelenek felejteni, ráadásul súlyos titkok nehezítik a helyzetüket, melyeket lehetetlen a végtelenségig rejtegetni. A darab olyan általános, minden korban aktuális etikai kérdéseket feszeget, mint a felelősségvállalás, a kegyesnek vélt hazugságok létjogosultsága és majdani következményei, a bűnhődés, a gyász vagy éppen a megbocsátás.
macsek
2013.02.05
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.