A tündérlaki lányok

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
A tündérlaki lányok bizonyára szépek és jók, de a világ ma sem, száz évvel ezelőtt sem, de még a mesék időtlenségében sem értékeli túl sokra a szépeket és a jókat, hanem kifejezetten nagy megpróbáltatások elé állítja őket folyvást.
Nincs ez másként Heltai Jenő történetében sem, hiszen nem elég, hogy Boriska úgymond kénytelen magát feláldozni a gonosz báró oltárán, hogy megóvja családját a teljes elszegényedéstől, de ezek után még újabb nehézségek várnak rá. A családtagok ugyanis egy idő után kezdenek elkanászodni, egyre többet akarnak, nem elég már a tisztes szegénység sem. És persze a báróban sem lehet megbízni (miért is lehetne?), mert hamar felborítja az eddig megszokott rendet azzal, hogy Boriska legkisebb húga iránt is érdeklődni kezd. 
 
Láthatjuk, hogy a vígjáték nem is olyan egyszerű műfaj, és nem is kizárólag a nevetésről szól. Csak valami miatt az eltúlzott, karikatúraszerű karaktereknek jobban elhisszük, hogy milyen is ez a világ, mert ugye ők egyáltalán nem hasonlítanak ránk. Aztán dehogynem.  
 
A tündérlaki lányok talán nem is olyan szépek és nem is olyan jók. De egy vígjátéknak sem kell annak lennie. 
Sax Pál
2013.01.29
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.