Adáshiba

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
Döbbenetes adat: egy átlag magyar naponta csaknem három órát tévézik. Onnan szerzi az információit, ez biztosítja a szórakozását. Tévénézés közben eszik, tesz-vesz, a háttérben mindig ott villódzik a képernyő, sokszor még éjszaka is.
Szakonyi Károly zseniális színműve, az Adáshiba keserédes komédia, ami napjainkban éppúgy aktuális, mint az 1970-es premierje idején. A történet középpontjában a televízió áll, bár nem is szerepel a darabban. A színpad maga a képernyő. 1969-ben járunk, a tévé a holdraszállást közvetíti éppen, helyszín a Bódog család otthona. A fiú, Imrus születésnapjának ünneplése zajlik, közben albérlőjükhöz, egy Emberfi (Krisztosz) nevű titokzatos fiatalemberhez egy barátja érkezik, ebben a hónapban már a tizenkettedik. Ám ez senkinek sem tűnik fel. Ahogy az sem, hogy Krisztosz csodákat művel: borrá változtatja a vizet, a béna szomszéd gyógyultan áll fel a tolószékből. Akkor kapják csak fel a fejüket, amikor a fiú megszünteti az adáshibát.
 
A darab ősbemutatóját Várkonyi Zoltán rendezte olyan nagyszerű színészekkel, mint Páger Antal, Bulla Elma, Béres Ilona. Azóta több mint száz alkalommal játszották sikerrel az ország nagy teátrumaiban. Most a kaposvári Csiky Gergely Színház eleveníti fel a furcsán groteszk történetet Funtek Frigyes rendezésében. Aki még nem látta, most pótolhatja.  
 
krizsu
2013.02.11
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.