Fekete komédia? Talán nem ez a legjobb műfaji meghatározása, de az egyik legközelebbi bizonyosan. Bár lehetne a műfaja maga a keringő is. A színpadon egy férfi és egy nő – Rubold Ödön és Dósa Zsuzsa –, egy angyal és egy félúton akadt lélek...

Rendező: Varga Viktor

Író: Victor Haim

Díszlet: Martini Yvette

 

Szereplők:

...aki a „továbbjutásért” játszik, a szó legszorosabb értelmében. A játék fődíja ugyanis a Mennyország, kevés pont esetén, a vigaszágon pedig marad a Pokol. Lássuk be, nem kicsi a tét… Az Angyal kérdez, jó válasz esetén jár a pont, rossz válasz esetén pontlevonás jár. Tud az ember ilyen nagy tét esetén is tisztességesen játszani? Vagy inkább kérdezhetnénk úgy is, hogy mit meg nem tesz az ember a győzelemért? S persze ott van az Angyal is… vajon ő meddig tud objektív maradni ebben a vetélkedőben? 
 
A mű első magyar feldolgozásában Varga Viktor rendező ezekre a kérdésekre is keresi a választ – már ha a kérdéseinkre vannak válaszok. 
lon
2013.05.07
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.