A sevillai borbély

Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
A székesfehérvári kőszínház vígoperával köszönti a tavaszt. Igazi színházi klasszikusról van szó, hiszen még azok is szívesen beülnek az előadásra, akik nem kifejezetten Rossini- és operarajongók, a sztorit (tudat alatt) még az is ismeri, aki nem...
...és bizonyos zenei elemek rendre felbukkannak a legkülönbözőbb zenei, filmes és színházi alkotásokban. És hogy miért kerül műsorra újra és újra, és miért ülünk be rá többször is? Mert egy igazi tizenhetedik századi tiltott szerelem történetéről van szó, zsarnokságról és cselszövésről, ármánykodásról, ravaszságról, no meg persze a legtisztább érzelmekről is, amelyeknek ebben a korban és ebben a társadalmi közegben néha igen kacifántos utakat kellett megtenniük a célig. Persze, ha jelen van egy Figaro, aki legelképesztőbb terveivel egyengeti az utat, akkor a beteljesedés persze garantált, csak éppen rengeteg kaland előzi meg.
 
A Vörösmarty Színházban április 5-én lesz A sevillai borbély legújabb változatának premierje, a rendező Gulyás János, Figaro szerepében pedig, kettős szereposztásban Bognár Szabolcs és Geiger Lajos lesz látható. Tehát folytassuk vígoperával a színházi évadod, vagy kezdjük el most éppen azzal! 
Sax Pál
2013.03.27
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.