István király

Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Erkel Ferenc utolsó történelmi nagyoperáját, az István királyt 1885. március 14-én mutatták be a budapesti Operaházban. A darabot az ősbemutató óta nem láthatta a nagyközönség az eredeti formájában, egészen mostanáig.
A Szabad Tér Színház Szent István halálának 975. és szentté avatásának 930. évfordulója tiszteletére nagyszínpadi rendezésben állítja színre a darabot, amelyhez a kottát az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött kéziratok alapján rekonstruáltatták az alkotók. 
 
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 20-án debütáló előadásban az Operaház legkiválóbb magánénekeseit láthatjuk majd, a címszerepben Bretz Gáborral és az MR Szimfonikusok és Énekkar közreműködésével. És ez még nem minden, mert a nagyszabású bemutatón közös éneklés, kiállítás, kenyérünnep, borkóstoló, emléklap- és kitűzőkészítés is várja majd a közönséget. 
zsinora
2013.08.12
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.