Dühöngő

Budapest, MU Színház
Mióta John Osborne az ötvenes évek közepén zajos sikert aratott a kiábrándult ifjúságról szóló etalonjával, azóta minden generációnak szüksége van egy saját Jimmy Porterre, aki az adott körülményekre fazonírozva szemlélteti a modern kor dühös…
…és destruktív közhangulatát, azt a kilátástalanságot, mely a húszas éveiben szakad rá az emberre. A célok és perspektívák nélkül maradt fiatalok jobb híján maguk ellen lázadnak, az alkotóenergiáik pedig a társadalom gépezetében megrekedve deformálódnak tétova, ön- és közveszélyes haraggá. A világmegváltó tervek dugába dőlnek, mert már nincs mit megmenteni, a valóság tarkón vág, és a szerelem sem hoz enyhülést – nyilván nem is létezik olyan. És mit tesz az, akit a körülmények végképp ellehetetlenítve köpnek a padlóra? Rombolni fog, természetesen, hiszen kell valami, ami legalább életben tartja.
macsek
2013.07.15
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.