Macbeth/Anatómia

Budapest, Trafó
A Maladype Színház eddig sem a fazonra fésült, sablonos előadásairól volt híres, de ez alkalommal aztán igazán szokatlan interpretációban nyúlnak könyékig a Macbeth-témába. Shakespeare legsötétebb drámája és címszereplőjének…
…eltorzuló személyisége már alapjáraton is egy kész freudi ínyenctál, melyet a társulat – Balázs Zoltán koncepciója mentén – tabu rétegei és rejtett tartalmai tükrében tanulmányoz. Az előadás szemérmetlenül vegyíti az elvont, a stilizált, a nyers és naturális eszközöket, nyíltan beszél szorongásról, halálfélelemről és szexualitásról, mindezt bivalyerős szcenikai elemekkel betámogatva. 
 
A címben szereplő anatómia szó pedig nemcsak a beteg skót élveboncolását takarja, de vele együtt a szereplők is összetett testi-lelki analízisen esnek át – ahogyan természetesen mi, nézők sem ússzuk meg hathatós mélyre ásás nélkül. 
macsek
2013.09.02
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.