A Bozsik Yvette Társulat új, Préda című produkcióját Janus Pannonius antik himnuszokat idéző verse (Mars Istenhez békességért) ihlette, melyben a mélyen humanista mester nominális stílusban ágál az öldöklés ellen.
Az előadás a Mars-kultuszra építve igyekszik körbejárni a háború és az egymás iránti gyűlölet lélektanát, mely nagyjából az emberiség kezdete óta likvidál komplett kultúrákat a történelmünkből. A pusztulás képei a tánc formanyelvén a rituális áldozati szertartások, az ünnepélyes kibelezések és az antik mítoszok világát idézik, ahol a közösség és az egyén, az élet és a halál viszonya igencsak kérdéses. És bármennyire szeretnénk is azt gondolni, hogy jelen társadalmunk civilizáltabb körülmények között irtja egymást, valójában a helyzet mit sem változott. 
 
Az előadást Philippe Heritier, Párizsban élő svájci kortárs zeneszerző külön erre az alkalomra komponált, experimentális zenéje kíséri. 
 
macsek
2013.09.09
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.