A csillagos ég – avagy a nemzetközi sikerre való tekintet

Budapest, Radnóti Miklós Színház
…avagy a nemzetközi sikerre való tekintet – szól a Mohácsi István – Mohácsi János testvérpár új darabjának címe. Hiszen a főszereplő kis színházi társulattal nagyszerű dolog történik: külföldi vendégjátékra készülhetnek.
De ki beszél itt sikerről és a csillagos ég ostromlásáról? A tragikomédia ugyanis a Himnusz ominózus sorait („balsors akit régen tép”; „megbűnhődte már e nép”) szem előtt tartva íródott. 
 
A sztori szerint a szóban forgó társulat épp a Bánk bánt próbálja, amit meglehetősen progresszív koncepcióban képzelt el a rendező (az előadás során mindig mindenki a színen van, akkor is, ha nincs benne a jelenetben). A próba pedig nemcsak egyre kaotikusabbá válik, de egyre több tipikus (?) probléma merül fel (az egyik színész nem fújta meg az alkoholszondát, holott ez a szabály), ami rengeteg humorra és öniróniára ad lehetőséget. 
 
firkász
2013.10.21
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.