Szentivánéji álom

Budapest, Müpa Budapest
Egy szerelmes lelkében alapjáraton is nagyobb a káosz, mint sztrájk esetén a ferihegyi reptéren. William Shakespeare nem is véletlenül választotta egyik legnépszerűbb színműve témájául az elmebaj e kvalifikált formáját.
Szent Iván éjjele az év legrövidebb éjszakája, ilyenkor ünnepeljük a nyári napfordulót és Ámor lenyilazott áldozatait. A hiedelem szerint ezen a varázslatos estén szinte bármi megtörténhet; kívánságok teljesülhetnek, magányos szívek gabalyodhatnak egymásba, és – mint esetünkben is – tündérek, manók vagy koboldok köphetnek bele a romantikus levesbe. Lesz is jól cizellált bonyodalom, meg érzelmi katasztrófa, de mivel ezek (épp) nem velünk történnek, így jót derülhetünk rajtuk. 
 
A bohókás mestermű ez alkalommal Youri Vámos (Vámos György) balettátirataként, Mendelssohn zenéjével kísérve, és a Győri Balett társulatának tolmácsolásában kel életre a Müpa színpadán. 
 
 
macsek
2013.11.25
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.