Közhely

Budapest, Trafó
Közösségi tér vagy orbitális klisé? A Moszkva, vagy egy coelhósan túlexponált életbölcselet? Igazából mindkettő. A Tünet Együttes új darabja a közhelyen túli közös helyet keresi, azt ahol az egyéni értékrend belefejel a kollektív normákba.
Ezen felkavaró köztéri találkozások szöveges-táncos lenyomata a társulat új produkciója, mely egyrészt remek tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan ne kapjunk sokkot a mindennapi kommunális interakcióktól, másrészt megmutatja, hogy nem is vagyunk olyan extrán különlegesek. Az előítéletektől tocsogó, magasra tartott orral abszolvált publikus szerepek ideje lejárt, most kiderül, hogy mindenkinek megvan a saját sztorija – ami nagyon hasonlít a miénkre –, hogy mi is úgy vagyunk mások, mint mások, és hogy közelebb vagyunk egymáshoz, mint azt gondolnánk, vagy legalábbis hinni szeretnénk… 
 
Az alkotók mindezt egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban, sok humorral és öniróniával, valamint élőben kevert zenével körítve illusztrálják. Nem lesz nehéz magunkra ismerni a sablonos gesztusokban, álmozdulatokban és alibitörténetekben, melyek újabb remek gyöngyszemei a Tünet Együttes és Ardai Petra (Space Színház) gyümölcsöző kooperációjának. 
macsek
2013.11.25
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.