Balkán kobra

Budapest, Thália Színház
A Balkán Kobrának már a címe is nagyon állat – és akkor a kalasnyikovval pózoló Szabó Győzőt ábrázoló plakátot még nem is láttuk! Pedig a megtévesztő színlapot olvasva, (ahol olyan nevek szerepelnek, mint Borisz Mozsbolt földhivatali gyakornok…
…Joszip Zeljics paraszt vagy Adam Zsazsics rendőrtizedes) akár egy Csehov-drámára is gyanakodhatnánk, ám a horvát Ivan Kušan és Tasnádi István „zenés rajcsúrja” egy egész más szláv közegben játszódik, valamikor a XX. század végén.  
 
Amikor is történik, hogy egy fiatal vállalkozófeleség megunja milliomos férjét és annak sötét ügyeit, és elhatározza, hogy elteszi láb alól. Azaz inkább másra bízná a piszkos munkát, csakhogy szeretői alkalmatlanok a feladatra. Kapóra jön tehát a délszláv háborút megjárt, legendás Kobra, a könyörtelen gyilkológép, aki egy kis pénz fejében örömest leszámol bárkivel. 
vj
2013.12.02
|
(4 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.