Szorul a hurok

Budapest, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café
A Szorul a hurok című drámát Forgách András Nádas Péter nagyszabású regénye, a Párhuzamos történetek néhány motívuma alapján írta (a 60-as évek elején Budapesten játszódó részeket használta fel). A sztori március 15-én egy, az Oktogonnál található…
…hatszobás polgári lakásban kezdődik, ahol a lakók fontos telefonhívást kapnak. Az idősödő asszony, Erna (Takács Kati) és fia szeretője, Gyöngyvér (Bánfalvi Eszter) a hírt hallva, miszerint előbbi fontos pozíciót betöltő férje haldoklik, azon nyomban taxiba ül és elindul a pártkórházba. A Kútvölgyi útig tartó autózás során nemcsak feltárul a három figura – az említetteken kívül a taxisofőr, egy börtönviselt egykori hajóskapitány, Balikó Tamás alakításában – sorsa, de az is kiderül, hogy ezt a három különböző, egymás számára szinte ismeretlen embert mély és szétszakíthatatlan kötelék fűzi össze.
firkász
2014.01.13
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.