A Párt

Budapest, Trafó
A Krétakör demokrácialeckéje – különösen így választások előtt – akár kötelező gyakorlat is lehetne azoknak, akik akár egyszer is fasírtba kerültek családtagjukkal vagy cimborájukkal politikai csörték miatt. A Schilling Árpád rendezte provokatív közéleti produkciónak…
…a színdarab skatulya túl szűk lenne: a dráma mellett filmes, koncert- és cirkuszelemekből épül fel, szórakoztató, interaktív kortárs műfaji egyveleget nyújtva – mindezt angol, magyar és francia nyelven. 
 
A Párt központjában ugyan maga a hatalomgépezet áll, és tagadhatatlan átfedések találhatók benne a hazai – és az európai – politikai élettel, mégsem politikai kiáltvány vagy programdarab. A fennálló rendszer támogatóit és elszánt kritikusait egyaránt a közélet, a közéleti kommunikáció újragondolására szólítja fel. 
 
A darab egyik síkját a magánélet történései, másikat pedig a demoralizáló hatalmi-politikai játszmák képezik. Egy kisvárosban két barát, az elismert iskolaigazgató és a polgármesterségért induló sikeres vállalkozó – egykori mentor és tanítvány –, valamint családjaik viszonyát mérgezi meg a politika, és indít el tragikus eseménysort. 
 
A tanmese élethű modellen mutatja be, hogyan szivárog be az emberek hétköznapjaiba a párt, és hogyan válik közreműködésével a demokrácia a hatalom játékszerévé. 
Löwenstein
2014.03.24
|
(4 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.