Red Bull Pilvaker – A Szavak Forradalma

Budapest, Erkel Színház
A Red Bull Pilvaker „forradalmi szavalóversenyét” – a pergő nyelvvel előadott slam poetry és a rap jegyében – 2012-ben rendezték meg először. Az 1848-as forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó verseknek az induló versenyzők…

Rendező: Szente Vajk

 
…és a profi résztvevők (többek között Saiid az Akkezdet Phiaiból, Diaz a Punnany Massifból, Sub Bass Monster és Kautzky Armand) által vadonatúj formában és stílusban történt újraértelmezése már akkor hatalmas sikert aratott. 
 
Ezúttal azonban a szervezők nem elégszenek meg ennyivel: idén az Erkel Színházban a történelmi esemény dátuma előtt tisztelegve 1848 néző előtt, 1848 forintos jegyáron viszik színpadra az olyan költemények „remake”-jeit, mint például a Füstbe ment terv, A walesi bárdok vagy a Nemzeti dal
 
Az izgalmas kezdeményezéshez ráadásul színészi-előadóművészi oldalról a korábbiak mellett új arcok is csatlakoztak. Szervét Tibor, Kiss Ádám, Fluor Tomi, Sena (Irie Maffia), Földes Eszter, Trecskó Zsófi és a Random Trip zenészei is ott lesznek a közreműködők között. 
 
Az előadás rendezője Szente Vajk, aki gondoskodik róla, hogy a versenyből színielőadássá avanzsált produkcióban rapperek és színművészek egyaránt kimozduljanak a komfortzónájukból. 
 
vj
2014.03.10
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.