W. úr üzen

Budapest, Átrium
Bodzsár Márk, az Isteni műszak rendezőjének első színházi produkciója – a filmből ismerős színészekkel – lényegében film noir hangulattal átitatott maffiadarab, megfűszerezve a mozihoz hasonlóan vérbő, meglehetősen aljas humorral.
Ez az alvilági színjáték hemzseg a kortárs, bulváros áthallásoktól, utalásoktól – szó esik például a herevasalásról, de Andy Vajnán is csattan egy poént. A W. úr üzen története szövevényes, velejéig romlott, ugyanakkor bohém és ironikus is: miközben szaporodnak a hullák, azért remekül lehet szórakozni Malkinon, a hasismámorban nyomozó exkopón (Ötvös András) vagy a tarantinósan pózoló Börcsök Enikőn (alias W. úr). A két rivális maffiavezér és a lecsúszott, balek nyomozó mozgatta sztori sok szállal kötődik Raymond Chandler Hosszú álom című regényéhez, jóllehet a mai Budapest jellegzetes színterein játszódik. 
 
Löwenstein
2014.05.26
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.