Happy Ending

Budapest, Belvárosi Színház
Rák. Egy alattomos kór, egy rettegett diagnózis, mely egyre többeket érint. Milyen élet vár a súlyos betegségben szenvedőre a diagnózis után? Hogyan lehet egyáltalán beszélni a daganatos megbetegedésről?
Arra a válaszra valószínűleg senki nem számít, hogy a témát övező tabukat felrúgva a rákról lehet szólni – mély empátia mellett – szórakoztató módon, énekkel, tánccal, humorral is. Hajhullásról és hasmenésről szóló kemókórussal, abszurd szerelmi duettel a női beteg és saját daganata között – utóbbit egy jóképű pasas alakítja – és szürreális, látványos szcénákkal. 
 
Az Anat Gov izraeli drámaíró művét feldolgozó, Gergye Krisztián rendezte prózai revü négy rákos nő küzdelmét mutatja be a kórral. A Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara és Bánfalvi Eszter által megformált karakterek merőben különböznek egymástól: van köztük ünnepelt díva, levitézlett groupie, fiatal lány és idős hölgy is. Négyféleképpen élik meg a küzdelmet, négyféle utat választanak – ki a kemót, ki a tőgykenőcsöt. 
 
A darab főhőse, a rajongott színésznő ezúttal saját életét rendezi: a cél a sikeres finálé. A darab komoly mondanivalóval szolgál bizalomról, hitről, emberi kapcsolatokról. Hol szívszorító, hol kacagtató, akárcsak az élet nagy pillanatai.
Löwenstein
2014.07.21
|
(12 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.