Prozódia

Budapest, Marczibányi Téri MK
Egyedülálló zene- és táncművészeti élményben lehet részük azoknak, akik augusztus első vagy második szerdáján ellátogatnak a Budai Várban álló Nemzeti Táncszínház nyári játszóhelyére, a hangulatos Karmelita udvarba.
A Feledi Projectért felelős Feledi János koreográfus különleges előadást hozott tető alá Horváth Zita, Tóth Brigitta és Túri Lajos táncművészek, valamint a zongoravirtuóz Oláh Dezső, a klarinéton játszó Erdő Zoltán, illetve a dobon és ütőhangszereken brillírozó Tar Gergely alkotta, a magyar népzenére kortárs nézőpontból tekintő Trio a lá Kodály közreműködésével.
 
A Prozódia névre keresztelt darabban az alkotók arra keresik a választ, hogy Kodály Zoltán zenei világa és a tánc hogyan ötvözhető, és hogy a különböző életérzések, valamint a neves zeneszerző és zenepedagógus által gyűjtött tájegységek zenéi miként formálódnak lenyűgöző erejű univerzummá. 
zsinora
2014.07.29
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.