Mi történik egy átlagos osztálytalálkozón? Jönnek a rég nem látott arcok, a megdöbbenések, hogy nini, mi lett belőlük és mi nem. Kiderül, mire ment a nagy vagány és a szürke kisegér.
Megszámláljuk egymás házastársait, gyerekeit (hány gyerek, hány alomból?), évek múlva pedig már egymást is, mert van, aki elment örökre. Kicsit aljasodunk, kicsit pletykálkodunk, majd ruganyos, ifjonti léptekkel visszatérünk megidézett sulinkból a mindennapos mókuskerékbe. Valami hasonlót művel Máté Gábor és Horvai István 2003-ban végzett színészosztálya is, de mivel a színészmesterség – és az egymásnak tett fogadalom – kötelez, hát ez a tucatnyi egykori színésztanonc AlkalMáté Trupp néven létrehozott közös produkciókkal is ünnepli a viszontlátást.
 
2007-ben új sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozzák fel: idén Gál Kristófot, a pályaelhagyót mutatja be a Trupp a közönségnek. Gál Kristóf pályamódosítása már önmagában is színpadért kiált, elvégre nem éppen mindennapi eset, hogy valaki a színészetet a rendőri karrierért hagyja el (bár ki tudja, talán Bruce Willis is eljátszadozott a gondolattal). Aki tehát valóban emberi történetre szomjazik egy figyelemreméltó, tehetséges csapat előadásában, ne habozzon befizetni erre az élet írta mesére! 
Löwenstein
2014.07.29
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.