A Leselkedőkben egy lakógyűlés, a rögvalónak eme legszürkébb szelete fordul át szinte észrevétlenül szürreális, irracionális thrillerbe A Jurányi Ház udvarán zajló fiktív lakógyűlés egyetlen napirendi pontja a csótányinvázió, melynek okát mindenki tudni véli, de a megoldástól ennek ellenére csak egyre távolabb jutnak az eldurvuló vita során.
Elindul a bűnbakkeresés: szép lassan világossá válik, hogy a szomszédok figyelik egymást – kukkolókból szemtanúk lesznek, de emléktöredékeikből csak nem akar összeállni az igazság.
 
Az előadás közben a néző elveszíti biztosnak hitt pozícióját, és maga is érdekeltté válik abban, hogy megtalálják az igazságot a kollektív bűnösség és a felelősség teljes elhárítása között. A lakógyűlés egy társadalmi probléma vetülete: amennyiben az együtt élő emberek nem vállalják közös felelősségüket, cselekvésképtelenné válnak, és akkor győznek a csótányok. 
Löwenstein
2014.08.18
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.