Oresztész

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Ha létezik a görög mitológiában abszolút bajnok hendikepes família, akkor az mindenképp a Tantalidák, azaz Oresztész és felmenői. A családi albumuk csak úgy tocsog a vérben és a mocsokban, igazi horrorsztori az övék.
Van itt minden: incestus, téboly, bosszú, hazugság, árulás és gyilkosságok garmadája, egy közepes költségvetésű hollywoodi mozi labdába sem rúgna az isteni szeszélyek mentén lavírozó antik hírók csapzott sztorija mellett. 
 
Euripidész színműve nem tegnap íródott, de mai szemmel nézve is megdöbbentően modern. Szereplői pont olyan frusztráltak, akaratosak, zavarodottak, kétségbeesettek, hiúk és kisszerűek, mint mi. A „tragikus triász” utolsó nagy géniusza kíméletlenül lerombolja az antik hősöket övező mítoszokat, de meglátásai az istenek esetében sem épp hízelgőek. Nem fukarkodik a kritikával, melyet meglepően gazdag humorral prezentál – még sincs kedvünk röhögni a végén. 
macsek
2014.09.29
|
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.