Karamazov testvérek

Budapest, Radnóti Miklós Színház
A világirodalom egyik legérdekesebb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező.
190 perc
A produkció különlegessége, hogy kizárólag férfiak szerepelnek benne, a női szereplőkre csak utalás történik, míg a regény transzcendentális figurái, az Ördög és az Inkvizítor megelevenednek benne – ezzel még karcosabbá téve a tragikus családtörténetet.
 

 
Zsarnoki apa, három különböző karakterű, bizonyítani vágyó, de irtózatos prés alatt szenvedő fiútestvér, zavaros és méltatlan pénzügyek, sötét féltékenység, börtön, megbomlott elme. A gyilkosságba és öngyilkosságba torkolló szövevényes történetben minden benne van, aminek kapcsán az emberi aljasságról és esendőségről beszélni lehet – ám benne van a heroikus küzdelem is, ahogy az ember a jót reméli és kutatja az életében. 
 
A darab a lélek küzdőterére irányítja a reflektorfényt, megvilágítva az élet értelmét, minden miértek végső válaszát fáradhatatlanul kutató ember harcát – a purgatóriumot Gáspár Sándor, Adorjáni Bálint, Rétfalvi Tamás, Szabó Kimmel Tamás, Pál András, Jordán Tamás, Bálint András és Gazsó György kalauzolásával járhatja meg a közönség. 
Löwenstein
2014.12.15
|
(13 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.