Amazonok

Budapest, Bakelit Multi Art Center
Takáts Eszter énekesnő Karafiáth Orsolya költőnővel és Góbi Rita táncos-koreográfussal készített közös produkciót Amazonok címmel. Előadásukban a női érzések, a női felfogás és szemszög a fő koncepció.
A Takáts Eszter Beat Band tavaly alakult, hogy Eszter akkor megjelent Hét, Remény, Szeretet című hetedik albumának élő megszólalása is zenekari lehessen. Kirschner Péter, az Európa Kiadó szólógitárosa hangszerelte ezt a lemezt, és rögtön csatlakozott is Eszterhez. A zenekart tehát ketten, Takáts Eszter és Kirschner Péter alapították 2013-ban. Tavaly ősszel kiadtak egy lemezt is, a három számot tartalmazó Időutazást. Ezen az albumon található a Fluorral közös Teremtés című dal, amihez klip is készült. 
 

 
Ezután újabb változás történt a zenekarban, mégpedig a ritmusszekcióban. Az új tagság jelenleg így néz ki: Takáts Eszter: ének, gitár, Kirschner Péter: szólógitár, vokál, Prommer Patrik: dob, ütőhangszerek, vokál, Szeifert Bálint: basszusgitár, vokál. Az Elmennék című új maxilemez három dalát, köztük a Karafiáth Orsolyával közösen írt Oldást már ezzel a formációval vették fel. 
 
Eszter és Orsolya a Rájátszásban talált egymásra, és már az előző EP-n is szerepelt egy zenekarosított közös daluk, Őzszem. Eszter végre beért, a formáció tökéletesen passzol hozzá, a melódiák pedig belemásznak a hallgatók fülébe, hogy aztán sose menjenek ki onnan. Intimitás és vagányság, feloldást ajándékozó szívzene, amelyben legközelebb azoknak lehet részük, akik október 28-án ellátogatnak Eszter Karafiáth Orsolyával és Góbi Ritával közös színházi koncertjére, a Bakelit Multi Art Centerbe. 
 
„Régi álmom valósul meg ezzel, hogy ezt a két karakteres nőt (Karafiáth Orsolya költőnő és Góbi Rita táncos-koreográfus) összehozhatom egymással - rajtam keresztül. Az előadásban a női lét biztonságát, és bizonytalanságát kívánom megjeleníteni, hogyan működünk mi, miért sérülünk, ha őszinték vagyunk a férfiakkal, mi az a kommunikációs eszköz, pl. szótár, amire szükségünk van feléjük, de akkor meg miért érezzük magunkat hanyagolva, ha megteszünk mindent az egyetértésért, és miért a kreatív-gondolkozó nőknek a legnehezebb családot alapítani, megtalálni életük párját, vagy a boldogságot. Legyen ez az este a nőké, és legyen a férfiaké, akiknek, ha minden jól sikerül, ezúttal nem kell szótár.” (Takáts Eszter) 
 
 
 
2014.10.17
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.