Psyché

Budapest, Nemzeti Táncszínház
A Feledi Project új premierje Weöres Sándor nagyszabású művét igyekszik rekonstruálni, méghozzá a tánc nyelvére lefordítva és korunkra aktualizálva Psyché sztoriját. A fiktív hősnő sorsán keresztül bepillantást nyerhetünk a női lélek rejtelemibe…
50 perc
…a beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiájába, melynek gyökere mitológiai eredetű. Psyché a görög hitvilágban az emberi lélek megtestesítője, aki Ámorral (vagyis magával a szerelemmel) keveredik intim és meglehetősen bonyolult viszonyba. Ebből persze jó már nem sülhet ki, hősnőnk vergődik is rendesen, féktelen szabadságvágya és kétségbeesett küzdelme a szerelemért és az élet teljességéért menthetetlenül bukásra van ítélve. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni.
 
A cikázó érzelmek és a hormonok fűtötte mozdulatok a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén, a MOM Kulturális Központban debütálnak.
Zója
2014.11.24
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.