Leenane szépe

Budapest, Centrál Színház
Az ír származású, londoni születésű Martin McDonaghnak nálunk is népes rajongótábora van, darabjait szinte folyamatosan játsszák a színházak, és a filmjei is nagyon népszerűek.
Nem először láthatja a magyar közönség Leenane szépe című négyszereplős drámáját sem, a Vígszínház a dublini ősbemutató után nem sokkal tűzte műsorára, de azóta játszották a kaposvári Csiky Gergely Színházban és Piszkavas címmel a budapesti Örkényben is.
 
A kortárs dráma fenegyereke mindössze 26 évesen vetette papírra első darabját, a világvégi ír kisvárosban játszódó Leenane szépét, amely „egyszerre könnyfakasztó románc, virtuóz burleszk és groteszk tragédia”. Ezúttal Gigor Attila, A nyomozó című film és a Terápia című sikersorozat rendezője álmodta színpadra a lányát terrorizáló, gonosz anya, az esetlen, negyvenes vénlány és váratlan szerelme történetét. 
zsinora
2015.01.19
|
(12 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.