Frankenstein

Budapest, Pesti Magyar Színház
Mary Shelley klasszikus rémtörténetének hőse fölfedezi a titkot, hogyan lehet a halott testet életre kelteni. A kreatúra egy esős éjszakán megszületik; Frankenstein ráébred, hogy szörnyet alkotott, és magára hagyja a lényt.
195 perc
A Frankensteinben a fizikai horror (a gyilkosságok, a szétmarcangolt vagy összefércelt testek) egybemosódik belső rémségeinkkel (a pusztító gyűlöletbe forduló szeretetvágy, a megszállottságba váltó ambíció): a széthulló személyiség éppúgy a kísérlet terepe, mint az összeilleszteni próbált test. 
 
A Frankenstein című előadás ősbemutatóját 2011. február 5-én, a londoni Nemzeti Színházban tartották. Nick Dear Mary Shelley klasszikusa alapján írt darabját a Magyar Színház a Rosica Colin Limited, London engedélyével mutatja be. 
 
A darabot Koltai M. Gábor rendezte. A főbb szerepekben Kovács Krisztián, Horváth Illés, Gáspár Tibor és Holecskó Orsolya látható. 
 

 
2015.03.31
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.